despre program

CineKids este un program educațional, dezvoltat de Cinema ARTA, ce urmărește folosirea filmului ca instrument educativ și alfabetizarea copiilor în domeniul audiovizual. Programul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.


Într-o societate ca cea de astăzi, cunoștințele audiovizuale joacă un rol cheie în educație și în dezvoltarea personală, permițându-ne să înțelegem mai bine lumea și să discernem între nenumăratele informații și mesaje, pe care aceasta le generează.


„Filmul ne poate ajuta să ne înțelegem pe noi înșine (…). Însă în aceeași măsură, filmul poate facilita și înțelegerea altor oameni, a altor culturi, epoci, idei și valori. Cu cât mai larg este accesul nostru la film, cu atât mai profundă și complexă va fi interacțiunea noastră cu lumea înconjurătoare.”

– British Film Institute

SCOPUL PROGRAMULUI

să ajute la înțelegerea limbajului cinematografic și, în sens mai larg, a mecanismelor din spatele oricărui mesaj audiovizual;

să încurajeze reflecția și să le ofere tinerilor instrumente critice, contribuind astfel la dobândirea și rafinarea competențelor intelectuale, emoționale și estetice ale acestora;

să creeze premisele pentru o mai bună cunoaștere și înțelegere a lumii înconjurătoare, cultivand empatia, toleranța, acceptarea diversității și asumarea responsabilității sociale.

MATERIALE ȘI ACTIVITĂȚI PROPUSE

contact

Pentru alte întrebări, te rugăm să ne contactezi la adresa de e-mail
educatie@cinema-arta.ro

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.