Behind the Flickering Light: The Archive

r: Hafiz Rancajale | 2013 | documentar | Indonezia | 155’
ID
EN
vezi trailer

Data

26.5.2022
26
.
5
-
/
18:00
-
-
20:35

Locație

proiecție

Joi
20.8.2020
16:32
Înscrie-tebilete

Cinema of Commoning: film selectat de FORUM LENTENG, Jakarta, Indonezia

Behind the Flickering Light: The Archive este un film drag mie. În timpul filmărilor, în 2012, am aflat despre Forum Lenteng. Filmul în sine oglindește situația și condiția cinemaului indonezian contemporan, raportând-o la istoria filmului; risipită, vastă, importantă, gata să fie uitată. Filmul este construit pe conversațiile dintre colegii mei de la Forum Lenteng și Misbach Yusa Biran, fondatorul Sinematek Indonesia, prima mare arhivă de filme din sud-estul Asiei. Filmul este important pentru noi nu doar ca dialog despre păstrarea filmelor ca mediu, dar și pentru cunoașterea modalităților prin care poate fi accesibilă publicului larg, ca o comoară națională, sau pur și simplu pentru divertisment. Într-o țară în care filmul vine ca o comoditate fără discurs, Behind the Flickering Light: The Archive își propune să tragă un semnal de alarmă, să permită reflexia asupra motivului pentru care iubim cinemaul și să ne motiveze să luăm în considerare ceea ce urmează.

Yuki Aditya de la Forum Lenteng

Forum Lenteng, o organizație non-profit cu sediul în Jakarta, a fost fondată în 2003 de artiști, academicieni, activiști culturali și studenți. Colectivul se concentrează pe educația alternativă utilizarea media audiovizuală ca instrument de învățare și creșterea gradului de conștientizare despre variate teme socio-culturale. Creat în colaborare cu colective locale din alte orașe și alte insule din jurul Indoneziei, programele noastre se concentrează pe  media empowerment, în scopul descentralizării producerii de narațiuni, prin multiple programe interdisciplinare precum Akumassa (educație media comunitară), 69 Performance Club (abilitarea artelor spectacolului), ARKIPEL International Documentary and Experimental Film Festival și altele. 

Bilete: 20 lei preț întreg, 15 lei redus (elevi, studenți, seniori)

Abonament Cinema of Commoning (7 proiecții): 60 lei preț întreg, 45 lei preț redus (elevi, studenți, seniori) 

***

8 cinematografe. 8 orașe din jurul lumii. Un nou model de cinema alternativ. 

Cinema ARTA invită publicul în perioada 28 aprilie - 9 iunie 2020 la o serie de proiecții de film însoțite de discuții, parte a proiectului internațional Cinema of Commoning. 

Cinema of Commoning, un proiect inițiat de bi'bak și Sinema Transtopia (Berlin, Germania) dezvoltat alături de alte șapte cinematografe: Cine CCC (Santiago, Chile), Cinema Akil (Dubai, UAE), Kundura Sinema (Istanbul, Turcia), Cinema ARTA (Cluj-Napoca, România), Forum Lenteng (Jakarta, Indonezia), DocClub (Bangkok, Thailanda), Cinema Geração (Luanda, Angola) vizează organizarea unui program de filme curatoriat colectiv în toate cele 8 cinematografe partenere. 

Proiect finanțat de Kulturstiftung des Bundes și Berlin Senat for Culture and Europe.

cinemaofcommoning.com

galerie

No items found.