Beyond My Steps + discuții cu Charles Wratto

r: Kamy Lara | 2019 | documentar | Angola | 72’
PT
EN
vezi trailer

Data

19.5.2022
19
.
5
-
/
18:00
-
-
19:12

Locație

proiecție

Joi
20.8.2020
16:32
Înscrie-tebilete

Cinema of Commoning: film selectat de CINE GERAÇÃO, Luanda, Angola

Beyond My Steps este un film care subliniază varii fațete ale industriei artistice din Angola, focusându-se asupra dansului contemporan. Acest documentar dezvăluie provocările cu care se confruntă artiștii și determinarea fără margini de care trebuie să dea dovadă într-o țară în care arta este încă subevaluată. “Mi-ar plăcea să fiu într-un loc în care oamenii cred în ceea ce fac și în care să mă simt ca un cetățean liber din nou”, spune Daniel Curti, unul dintre dansatori. Beyond My Steps arată diverse fațete ale orașului Luanda. Văzut prin lentile diferite, privitorul dobândește o perspectivă unică a unui oraș capabil să transmită o poveste prin film.

Mirian Vanda & Fradique of Cine Geração

La Cine Geração proiectăm filme africane și din Angola, în fiecare joi, de la 18:30, în curtea din spate a unei companii independente de producție, Geração 80. Principalul scop al Cine Geração implică împărtășirea și umanizarea poveștilor africane și angoleze și integrarea comunității cu ajutorul cinemaului. Cine Geração este și o metodă de a construi rețele cu profesioniști din industria filmului sau alte domenii creative – fie studenți, regizori aspiranți sau cinefili. La finalul fiecărei proiecții, avem o discuție deschisă cu actorii, regizorul și/sau echipa de filmare, fie fizic, fie pe Zoom, sau difuzăm un videoclip scurt cu un mesaj din partea creatorilor. Cine Geração este un spațiu în care oamenii învață din poveștile celorlalți, pun întrebări despre situația actuală a cinemului în Angola și pe continentul african. Programul curatorial se desfășoară în funcție de o tematică lunară.

După proiecție vă invităm să explorăm împreună subiectul documentarului la o discuție cu Charles Wratto, președintele organizației Center for Peace and Violence Prevention și fondatorul Dance Romania.

Bilete: 20 lei preț întreg, 15 lei redus (elevi, studenți, seniori)

Abonament Cinema of Commoning (7 proiecții): 60 lei preț întreg, 45 lei preț redus (elevi, studenți, seniori) 

***

8 cinematografe. 8 orașe din jurul lumii. Un nou model de cinema alternativ. 

Cinema ARTA invită publicul în perioada 28 aprilie - 9 iunie 2020 la o serie de proiecții de film însoțite de discuții, parte a proiectului internațional Cinema of Commoning. 

Cinema of Commoning, un proiect inițiat de bi'bak și Sinema Transtopia (Berlin, Germania) dezvoltat alături de alte șapte cinematografe: Cine CCC (Santiago, Chile), Cinema Akil (Dubai, UAE), Kundura Sinema (Istanbul, Turcia), Cinema ARTA (Cluj-Napoca, România), Forum Lenteng (Jakarta, Indonezia), DocClub (Bangkok, Thailanda), Cinema Geração (Luanda, Angola) vizează organizarea unui program de filme curatoriat colectiv în toate cele 8 cinematografe partenere. 

Proiect finanțat de Kulturstiftung des Bundes și Berlin Senat for Culture and Europe.

cinemaofcommoning.com

galerie

No items found.