Big Fish / Peștele cel Mare

r: Tim Burton | 2003 | aventură, dramă, fantastic | SUA | 125’
EN
RO
vezi trailer

Data

28.3.2023
28
.
3
-
/
19:00
-

Locație

Alte proiecții

No items found.
Înscrie-tebileteadd to Google calendar

Cu: Jessica Lange, Ewan McGregor, Billy Crudup, Alison Lohman, Albert Finney

Sinopsis:

Ca o tapiserie compusă din motive cu suport real, dar și unele fantasme, filmul spune povestea lui Edward Bloom (Albert Finney)și a celor care îl iubesc. Chiar dacă nu crede întotdeauna orice cuvânt pe care îl spune, pentru Edward tot farmecul îl constituie arta povestirii.

La vârsta de opt ani, țintuit la pat din cauza unei creșteri excesive, anormale, Edward își ocupă timpul citind întreaga Enciclopedie a Lumii. Este atras în special de un articol despre peștișorul de aur, din care află că dacă peștișorii de aur sunt ținuți într-un bol mic, vor rămâne mici. Dacă spațiul este mai mare, peștii își pot mări dimensiunea de două, de trei sau de patru ori.

Zece ani mai târziu, după ce a devenit unul dintre cei mai populari oameni din Ashton, South Carolina, își dă seama că, exact ca și peștișorul de aur, pentru a se dezvolta, trebuie să plece de acasă și să exploreze lumea. Începe atfel o călătorie mitică și puțin probabilă.

După mulți ani și nenumărate aventuri, Bloom este bine cunoscut ca povestitor a tot felul de istorii exagerate despre viața sa aventuroasă, de pe când era un tânăr mai altfel decât ceilalți, când dorința de pribegie îl purtase în jurul lumii, ca apoi să-l aducă înapoi de unde a plecat. Explorările sale mitice sunt și încântătoare și suprarealiste, împletind povești despre uriași și vârcolaci, artiste de cabaret siameze, o vrăjitoare cu un ochi de sticlă cu care poate vedea viitorul - și desigur, un pește uriaș care nu se lasă prins.

Fabulațiile lui Bloom îi încântă pe toți cei pe care îi întâlnește, cu excepția fiului său, Will (Billy Cudrup), și el plecat de acasă, dar, în cazul lui, pentru a scăpa din conul de umbră în care se află din cauza tatălui său. Când Edward se îmbolnăvește și soția sa, Sandra (Jessica Lange) încearcă să îi împace, Will pornește în propria călătorie încercând să separe mitul de realitate din viața tatălui său și să găsească o cale de reconciliere.

Filmul este selectat de echipa BOLD, prietenii noștri responsabili de identitatea vizuală ARTA.

❝Suntem o echipă de 7 persoane, ceea ce înseamnă tot atâtea păreri și perspective diferite - cu posibilități limitate de preferințe comune. 😉 Ne-am dorit să alegem un film care să rezoneze cu asta: să vorbească despre înțelegerea celuilalt fără a judeca. Și, foarte important, să fie un 𝑓𝑒𝑒𝑙 𝑔𝑜𝑜𝑑 𝑚𝑜𝑣𝑖𝑒, cu un mesaj pozitiv.❞

__________

În spatele Cinema ARTA se află o echipă determinată, adusă împreună de pasiunea pentru film și cinema. În fiecare marți, vă invităm să descoperiți o selecție eclectică de filme curatoriate de membrii echipei, o invitație la a ne cunoaște mai bine.

galerie

No items found.