Blade Runner + Pop-up studio w/Cirkular @ARTA Café

r: Ridley Scott | original score: Vangelis | 1982 | 117’
EN
RO
vezi trailer

Data

11.10.2022
11
.
10
-
/
19:00
-
-
22:00

Locație

proiecție

Joi
20.8.2020
16:32
Înscrie-tebilete

Odată cu apariția sintetizatoarelor, apare și un nou vocabular de arpegii computerizate și alte tehnologii. Aceasta este o schimbare majoră de paradigmă a modului în care sunt realizate coloanele sonore, cu consecințe pe termen lung pentru industrie. Până în acest moment, coloanele sonore necesitau un ansamblu de instrumentiști pentru a interpreta muzica. Din această epocă, perioada aniilor ‘60-’80, în cadrul seriei what’s the score? - a journey through film, music & history. îl prezentăm pe Vangelis (Blade Runner), una dintre cele mai importante figuri din istoria muzicii electronice și a muzicii moderne de film.

Cu: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos, Daryl Hannah

Sinopsis:

Dintr-un viitor cyberpunk al lumii, bazat pe tehnologie avansată și inteligență artificială, omul a descoperit tehnologia creării de clone umane, folosite pentru coloniile din spațiu, dar cu durată de viață limitată. În Los Angeles-ul anului 2019 Deckard este un Blade Runner, un polițist specializat în descoperirea replicanților. Deși voia să se retragă, Deckard este obligat să revină când cinci clone evadează dintr-o colonie extraterestră și ajung pe Pământ.

***

Toamna aceasta, Cinema ARTA vă invită într-o călătorie fascinantă prin istoria filmului și a muzicii de film.

În fiecare marți începând din luna septembrie, seria what’s the score? - a journey through film, music & history prezintă o serie de filme de referință însoțite de evenimente conexe în cafeneaua cinemaului, la ARTA Café. Seria se încheie cu un eveniment special, ziua ARTA - sărbătorirea 109 ani de la deschiderea cinemaului, care va avea loc între 28-30 octombrie 2022.

⏺️ Descoperă playlist-ul seriei what’s the score? pe Spotify

A journey through film, history and music featuring the best film scores

Ilustrație de Kincső Németh

Parteneri: Institutul Francez din Cluj-Napoca, MeloMelanj, Cirkular, Make Music Not War

Evenimentul face parte din proiectul ARTA: cinema și patrimoniu derulat de asociația ARTA în dialog. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

galerie

No items found.