CineKids: Atelier de educație cinematografică pentru copii

Programul de educație cinematografică CineKids propune o serie de ateliere dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani.
RO
vezi trailer

Data

24.4.2021
24
.
4
-
/
11:00
-
-
12:30

Locație

Online

proiecție

Joi
20.8.2020
16:32
Înscrie-tebilete

Filmul ne învață să privim, ne șlefuiește gândurile și emoțiile. Ne ajută să ne înțelegem mai bine pe noi înșine și, în același timp, ne îmbogățește perspectiva asupra altor oameni, culturi, idei și valori. Dincolo de asta, el poate deveni o sursă de bucurie, împlinire și dezvoltare personală pe parcursul întregii vieți.

Cinema ARTA propune, în cadrul programului de educație cinematografică CineKids, o serie de ateliere dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani.

Acestea presupun o abordare creativă și interactivă a filmului, menită să faciliteze înțelegerea limbajului cinematografic și a lumii înconjurătoare, precum și dezvoltarea unor abilități cognitive și emoționale.

Atelierele se vor desfășura în limba română și vor consta în vizionarea unui scurtmetraj subtitrat, însoțită de discuții euristice și exerciții creative.


Dimensiuni ale educației cinematografice:


  • Cultivă gândirea critică și observarea mecanismelor din spatele oricărui produs audiovizual.


  • Dezvoltă competențe intelectuale, estetice și emoționale, ce derivă din descoperirea și explorarea limbajului și a diferitelor practici cinematografice.  


  • Încurajează curiozitatea, empatia și toleranța.


  • Oferă o deschidere spre toate formele de artă, ca sursă de bucurie, împlinire și dezvoltare personală pe tot parcursul vieții.


  • Formează aptitudini transferabile în sfera profesională: munca în echipă, comunicare, creativitate, luarea deciziilor, time management, asumarea responsabilităților.

În cadrul celui de-al treilea atelier din această primăvară, cei mici vor viziona animația Room on the Broom, parte din seria Gruffalo and his friends.

Bazate pe cărțile Juliei Donaldson care au înregistrat un succes nebănuit atât cu cei mici, cât și cu educatorii sau părinții lor, seria de scurtmetraje Gruffalo and his friends oferă nenumărate direcții de discuție și activități. Filmele servesc drept suport pentru dezvoltarea vocabularului, scrierea creativă, construcția personajelor, inferență și deducție, justificare și discuție argumentată.

Atelierul se va desfășura în 24 aprilie, între orele 11:00 - 12:30. Prețul atelierului este 40 de lei.


Atelierul este moderat de Anca Caramelea, educator de cinema. 

Biletele pot fi cumpărate în limita a 15 locuri/atelier.


Despre coordonator:

Anca Caramelea este educator de cinema. A colaborat cu diverse festivaluri de film și proiecte culturale, în special în domeniul educației cinematografice, participând la programele CinEd și Education a l’image. A studiat Sociologie și Antropologie la Universitatea din București, și are un master în Filmologie de la Universitatea East Anglia.

Mai multe detalii despre atelier vor fi comunicate prin e-mail, după achiziționarea biletelor. galerie

No items found.