Dalva

r: Emmanuelle Nicot | 2022 | dramă | Belgia, Franța | 83’
FR
RO
vezi trailer

Data

19.3.2023
19
.
3
-
/
18:00
-

Locație

Cinema ARTA

Alte proiecții

No items found.
Înscrie-tebileteadd to Google calendar

Cu: Zelda Samson, Alexis Manenti, Marie Denarnaud

Secţiune: Pepites Francophones

Sinopsis:

Deși are 12 ani, Dalva se îmbracă, se machiază și se comportă ca o femeie matură. Într-o seară, ea este luată brusc din casa tatălui ei și mutată într-un centru de plasament. Inițial derutată și revoltată de această schimbare, la scurt timp îi întâlnește pe Jayden, un asistent social, și pe Samia, o adolescentă temperamentală. O nouă viață pare să înceapă pentru Dalva, cea a unei tinere de vârsta ei.

🏆 Premiul FIPRESCI din cadrul Semaine de la Critique, Cannes 2022

🏆 Premiul publicului la Rotterdam IFF 2023

🏆 Premiul pentru Cea mai Bună Actriță la Cairo FF 2022

Pentru a marca cei 30 de ani de când România este membru al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), secțiunea Pépites francophones prezintă o selecție de filme produse în țări francofone și  care au fost proiectate la cele mai importante festivaluri internaționale.

Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Filmului Francez în România se va desfășura în perioada 15-26 martie la București și în alte 12 orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș. Cinefilii sunt invitați la întâlnirea anuală cu cele mai recente și remarcabile filme franceze!

Prin alegerea temei acestei ediții, Cinéma, mon amour / Cinema-ul, dragostea mea, festivalul își afirmă încă o dată sprijinul pentru cinematografele din România, care se află de mulți ani într-o situație dificilă.  

galerie

No items found.