HOLY MOTORS

Motoare sfinte | r: Leos Carax | 2012 | Franța, Germania | N15 | 115’ | Cinema ARTA
RO
vezi trailer

Data

13.8.2020
13
.
8
-
/
21:30
-
-

Locație

proiecție

Joi
20.8.2020
16:32
Înscrie-tebilete

Cu: Denis Lavant, Eva Mendez, Kylie Minogue, Michel Piccoli şi Leos Carax


Sinopsis:

O zi din viaţa Domnului Oscar, un personaj misterios care sare de la un rol la altul precum un hitman de la o lovitură la alta. Este când asasin, când mare industriaş, bancher, cerşetor, monstru, tată de familie etc. În fiecare rol plonjează cu toată fiinţa sa, acompaniat doar de Celine, şoferiţa limuzinei sale luxoase devenită acum casă, birou, studiou de machiaj. Dar care este adevărata sa casă, adevărata viaţă ori familie? Şi unde sunt camerele de filmat, Sfintele motoare?

Holy Motors este un film greu de catalogat, ca mai toate filmele semnate de Leos Carax. Unii critici îl considerădramă SF, însă n-am greşi cu nimic dacă l-am caracteriza drept hibrid între film noir, comedie, melodramă, SF, crime thriller, musical romance. O adevărată scrisoare de dragoste la adresa cinematografiei.


 „Holy Motors poate fi un fel de SF în care oamenii, animalele şi maşinăriile sunt pe cale de dispariţie. Sfintele motoare, toate solidare în faţa aceleiaşi sorți comune: să devină toţi sclavii unei lumi virtuale în continuă expansiune. O lume în care maşinăriile mari, vizibile cu ochiul liber, precum şi acţiunile şi experienţele reale dispar încetul cu încetul.  – Leos Carax


galerie

No items found.