Il Deserto Rosso / Deșertul roșu

r: Michelangelo Antonioni | 1964 | film de artă | Italia | 117’
IT
EN, RO
vezi trailer

Data

7.4.2022
7
.
4
-
/
18:30
-

Locație

Alte proiecții

No items found.
Înscrie-tebileteadd to Google calendar

Cu: Monica Vitti, Richard Harris

Deșertul roșu (în italiană Il deserto rosso) este un film italian din 1964, regizat de Michelangelo Antonioni și cu Monica Vitti și Richard Harris în rolurile principale. Realizat după un scenariu scris de Antonioni și Tonino Guerra, el a fost primul film color al lui Antonioni. Filmul urmărește o femeie cu probleme (Vitti) care trăiește într-o regiune industrială din nordul Italiei, după un accident auto recent. Deșertul roșu a fost distins cu Leul de Aur la ediția a XXV-a a Festivalului de Film de la Veneția din 1964 și a avut parte de aprecieri din partea criticilor.[9] El a fost ultimul dintr-o serie de patru filme pe care Antonioni le-a realizat cu Monica Vitti între 1959 și 1964, fiind precedat de Aventura (1960), Noaptea (1961) și Eclipsa (1962).

Antonioni continuă analiză universului alienării: dar cazul pe care îl descrie de această dată este atât de dramatic, atât de patetic, încât te poți întreba dacă acest concept al alienării nu a trecut (sau e pe punctul de a trece) de la sensul sau filosofic la sensul său patologic.

Acest admirabil "Deșert roșu" nu poate lasă pe nimeni indiferent, strigătul de spaima lansat de Antonioni în față lumii de mâine privindu-ne pe toți.  - Marcel Martin - 1964 (Cinema 64)

***𝘝𝘢̆ 𝘮𝘶𝘭𝘵̦𝘶𝘮𝘪𝘮 𝘤𝘢̆ 𝘴𝘶𝘯𝘵𝘦𝘵̦𝘪 𝘢𝘭𝘢̆𝘵𝘶𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘯𝘰𝘪. 𝘚𝘶𝘴𝘵̦𝘪𝘯𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘷𝘰𝘢𝘴𝘵𝘳𝘢̆ 𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵𝘢̆ 𝘴̦𝘪 𝘯𝘦 𝘢𝘫𝘶𝘵𝘢̆ 𝘴𝘢̆ 𝘢𝘥𝘶𝘤𝘦𝘮 𝘧𝘪𝘭𝘮𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘳𝘵𝘢̆, 𝘧𝘪𝘭𝘮𝘦 𝘤𝘭𝘢𝘴𝘪𝘤𝘦 𝘴̦𝘪 𝘧𝘪𝘭𝘮𝘦 𝘤𝘶𝘭𝘵, 𝘢𝘭𝘢̆𝘵𝘶𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭𝘦. 𝘝𝘢̆ 𝘪𝘯𝘷𝘪𝘵𝘢̆𝘮 𝘴𝘢̆ 𝘴𝘶𝘴𝘵̦𝘪𝘯𝘦𝘵̦𝘪 𝘢𝘤𝘵𝘪𝘷𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘊𝘭𝘢𝘴𝘪𝘤 𝘈𝘙𝘛𝘈 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘥𝘰𝘯𝘢𝘵̦𝘪𝘪 𝘪̂𝘯 𝘤𝘢𝘥𝘳𝘶𝘭 𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦𝘭𝘰𝘳. 𝘈𝘤𝘤𝘦𝘴𝘶𝘭 𝘭𝘢 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵̦𝘪𝘦 𝘴𝘦 𝘧𝘢𝘤𝘦 𝘪̂𝘯 𝘰𝘳𝘥𝘪𝘯𝘦𝘢 𝘴𝘰𝘴𝘪𝘳𝘪𝘪 𝘭𝘢 𝘤𝘪𝘯𝘦𝘮𝘢, 𝘧𝘢̆𝘳𝘢̆ 𝘢 𝘧𝘪 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳𝘢̆ 𝘰 𝘳𝘦𝘻𝘦𝘳𝘷𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘳𝘦𝘢𝘭𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢̆.***

galerie

No items found.