La Nuit Du 12 / Noaptea De 12

r: Dominik Moll | 2022 | thriller | Franța, Belgia | 115’
FR
RO
vezi trailer

Data

19.3.2023
19
.
3
-
/
20:00
-

Locație

Cinema ARTA

Alte proiecții

No items found.
Înscrie-tebileteadd to Google calendar

Cu: Bastien Bouillon, Bouli Lanners, Théo Cholbi

Secţiune: Panorama Filmelor Anului

Sinopsis:

Mai devreme sau mai târziu, fiecare anchetator se confruntă cu o crimă nerezolvată, care îl bântuie. Pentru Yohan, care tocmai a fost numit detectiv șef în cadrul Brigăzii de Criminalistică din Grenoble, crima Clarei este un astfel de caz. Alături de echipa sa, el investighează viața și relațiile victimei, iar ceea ce începe ca o anchetă amănunțită se transformă rapid într-o obsesie. Suspecții nu încetează să apară, iar îndoielile lui Yohan continuă să crească. Un singur lucru este cert: crima a avut loc în noaptea de 12.

🏆 Câștigător al secțiunilor Cel mai Bun Film și Cel mai Bun Scenariu la Premiile Lumière, 2023

🏆 Premii pentru Cel mai Bun Film, Cel mai Bun Regizor, Cel mai Bun Actor în rol secundar (Bouli Lanners), Cel mai Bun Scenariu Adaptat, Cel mai Bun Sunet la Premiile César

🏆 Premiera la Cannes 2022

Panorama filmelor anului regrupează unele dintre cele mai importante producții franceze recente, aclamate de critici și de publicul francez.

Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Filmului Francez în România se va desfășura în perioada 15-26 martie la București și în alte 12 orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș. Cinefilii sunt invitați la întâlnirea anuală cu cele mai recente și remarcabile filme franceze!

Prin alegerea temei acestei ediții, Cinéma, mon amour / Cinema-ul, dragostea mea, festivalul își afirmă încă o dată sprijinul pentru cinematografele din România, care se află de mulți ani într-o situație dificilă.  

galerie

No items found.