Last and First Men / Primii și ultimii oameni

r: Jóhann Jóhannsson | original score: Jóhann Jóhannsson | 2020 | 70’
EN
RO
vezi trailer

Data

25.10.2022
25
.
10
-
/
19:00
-
-
20:10

Locație

proiecție

Joi
20.8.2020
16:32
Înscrie-tebilete

Încheiem seria what’s the score? - a journey through film, music & history cu lumea muzicală a compozitorului islandez Jóhann Jóhannsson (Last and First Men / Primii și ultimii oameni), cu singurul film realizat de el, un proiect care combină filmul și muzica pentru a crea o meditație poetică asupra memoriei, pierderii și ideii de utopie.

Sinopsis:

În Last and First Men / Primii și ultimii oameni nu există oameni, dar filmul conține trei protagoniști foarte speciali: mărturiile concrete ale brutalismului iugoslav, vocea Tildei Swinton și muzica compozitorului islandez Jóhann Jóhannsson, care a făcut coloanele sonore pentru „Sicario” și „Primul contact” și care a murit în 2018, la 48 de ani. Jóhannsson a făcut numeroase scurtmetraje și a folosit deseori elemente vizuale când își interpreta piesele muzicale. Ideea pentru primul lui lungmetraj i-a venit în 2010, când a văzut imaginile fotografului olandez Jan Kempanaers cu monumentele colosale din era Tito. Jóhannsson, un cititor împătimit de S.F., acompaniază imaginile alb-negru cu fragmente din romanul vizionar din 1930 al autorului și filosofului britanic Olaf Stapledon, citite diafan de Tilda Swinton.

***

Toamna aceasta, Cinema ARTA vă invită într-o călătorie fascinantă prin istoria filmului și a muzicii de film.

În fiecare marți începând din luna septembrie, seria what’s the score? - a journey through film, music & history prezintă o serie de filme de referință însoțite de evenimente conexe în cafeneaua cinemaului, la ARTA Café. Seria se încheie cu un eveniment special, ziua ARTA - sărbătorirea 109 ani de la deschiderea cinemaului, care va avea loc între 28-30 octombrie 2022.

⏺️ Descoperă playlist-ul seriei what’s the score? pe Spotify

A journey through film, history and music featuring the best film scores

Ilustrație de Kincső Németh

Parteneri: Institutul Francez din Cluj-Napoca, MeloMelanj, Cirkular, Make Music Not War

Evenimentul face parte din proiectul ARTA: cinema și patrimoniu derulat de asociația ARTA în dialog. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

galerie

No items found.