Le otto montagne / Cei opt munți

r: Felix Van Groeningen, Charlotte Vandermeersch | 2022 | dramă | Italia | 147’
IT
RO
vezi trailer

Cu: Alessandro Borghi, Luca Marinelli, Elena Lietti

Sinopsis:

Pietro și Bruno, care aparțin unul orașului, iar celălalt vieții rurale, devin prieteni din copilărie, iubesc muntele și ambii își pierd tații. Viața, care îi va duce într-una ba departe, ba aproape unul de celălalt, îi va supune unui examen greu, dar nu va distruge prietenia lor.

Film de munte, unde vârfurile și cabanele sunt un cadru emoționant de sentimente și existențe nerezolvate, mai mult decât de aventuri, este inspirat din bestseller-ul lui Paolo Cognetti și a câștigat Premiul special al juriului la Cannes: Borghi și Marinelli își confirmă valoarea ca cei mai buni actori din generația lor.

Despre cum a decurs lucrul la Cei Opt Munți alături de Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch spune: „Suntem prieteni, iubiți, parteneri și părinți; avem un fiu împreună. Lucrul împreună la acest film ne-a permis să explorăm procesele prin care au trecut protagoniștii noștri, maturizarea, găsirea și pierderea prieteniei, tăierea legăturilor cu familia, reconectarea, iertarea, acceptarea alegerilor celuilalt, înfruntarea morții sau predarea în fața naturii și vieții. Am vrut să facem un film epic, povestit în gesturi minuscule. O odă a fragilității și puterii fiecărei ființe vii, fie că este o ființă umană, un animal, o plantă sau un munte.”

galerie

No items found.