MODRÝ TYGR / TIGRUL ALBASTRU

r: Petr Oukprec | 2012 | animație, aventuri | Republica Cehă | 90’
CZ
RO
vezi trailer

Data

27.5.2023
27
.
5
-
/
11:00
-

Locație

Alte proiecții

No items found.
Înscrie-tebileteadd to Google calendar

Într-un oraș condus de primarul diabolic, se pare că un singur lucru poate salva vechea grădină botanică de la demolarea și înlocuirea cu un nou centru de divertisment: Tigrul albastru. Acum Johanka și Matyas trebuie să protejeze tigrul de ghearele malefice ale primarului și ale acoliților săi, și să salveze grădina.

🏆 Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul Internațional de Film pentru Copii „Kinodiseea”, București

Tigrul albastru spune povestea a doi copii și a unui tigru albastru care trăiește într-o veche grădină botanică – un mediu incongruent cu împrejurimile sale urbane. Filmul include astfel tema protejării naturii și a conflictului dintre vechi și nou, dintre convențional și non-convențional, reunind mai multe tradiții cinematografice: se bazează pe filmele cehe pentru copii și adolescenți, care în anii 1970 și 1980 au avut succes nu doar in Cehoslovacia, dar și internațional. De asemenea, esențială este moștenirea filmului animat european din deceniile postbelice, atunci când cineaștii au dobândit condiții mai bune pentru dezvoltarea sistematică, pe termen lung a filmelor locale artistice și originale.

Tigrul albastru de Petr Oukropec, un regizor debutant și un producător experimentat, este un exemplu important de film de lungmetraj cu merite artistice, destinat în principal copiilor. Acest gen a dispărut practic din cinematografia cehă după 1989, în urma colapsului sistemului studiourilor de film. Cu toate acestea, regizorul se concentrează în mod sistematic asupra producerii de filme pentru copii și adolescenți.

🎤 Proiecția va fi urmată de o discuție cu Anca Caramelea.

galerie

No items found.