Notte fantasma / Noaptea Fantomă

r: Fulvio Risuleo | 2022 | thriller | Italia | 83’
IT
RO
vezi trailer

Data

26.3.2023
26
.
3
-
/
20:00
-

Locație

Cinema ARTA

Alte proiecții

No items found.
Înscrie-tebileteadd to Google calendar

Cu: Edoardo Pesce, Yothyn Clavenzani, Elisa Pierdominici

Sinopsis:

Un tânăr, italian la a doua generație, și un polițist cu o personalitate borderline, se întâlnesc într-o Romă întunecată, ascunsă și amenințătoare. Primul nu are conștiința curată, iar celălalt, care ascunde mai multe secrete, profită pentru a-l târî într-o călătorie urbană halucinantă. Când zorii se apropie, sosește și nota de plată. Totul se petrece într-o noapte, conform planului.

Prezentat la Festivalul de Film de la Veneția în secțiunea Orizonturi, filmul nu duce deloc lipsă de răsturnări neașteptate de situații, trăiește prin atmosfera pură și prin confruntarea dinamică dintre cei doi protagoniști, dintre care unul, cel mai tânăr, este debutant.

Cinematografia italiană are o istorie lungă și prestigioasă, cu capodopere care au cucerit publicul din întreaga lume. Cinemaul contemporan este tot atât de vivace și de interesant, cu o nouă generație de regizori, actori și producători care duc mai departe tradiția filmului italian, dar în același timp experimentează noi forme și limbaje. Într-o confruntare continuă între pasiunea pentru realitate și transcendență, între luciditatea perspectivei și caracterul vizionar, filmul italian vorbește despre marginalitate, despre adolescență, despre diversitate, dar și despre istorie și putere. Visuali italiane încearcă să ofere publicului român, la București, Cluj și Timișoara, o perspectivă cât mai completă și mai conștientă asupra tendințelor din cinematografia italiană, cu convingerea că filmele noastre au multe de oferit și că acest festival oferă o ocazie importantă de a le descoperi și de a le aprecia.

Organizator: Institutul Italian de Cultură București

galerie

No items found.