One Hundred Children Waiting for a Train + Majub’s Journey

ES / DE
EN
vezi trailer

Data

12.5.2022
12
.
5
-
/
21:00
-
-
22:46

Locație

proiecție

Joi
20.8.2020
16:32
Înscrie-tebilete

One Hundred Children Waiting for a Train

(selectat de CENTRO DE CINE Y CREACIÓN CCC, Santiago, Chile)

r: Ignacio Agüero | 1988 | documentar | Chile, Marea Britanie | 56’

lb: ES | sub: EN

One Hundred Children Waiting for a Train este portretizarea unei istorii recente din Chile, un loc aflat sub dictatură și plin de inegalitate. Îndrumați de Alicia Vega, tinerii protagoniști ai filmului primesc oportunitatea de a explora și crea propriile filme prin desene. Tinerii nu au mai fost niciodată într-un cinematograf, astfel că descoperă cinematografia, mișcările de cameră, genurile de film, Chaplin, Disney, balonul roșu al lui Lamorisse și trenul fraților Lumière. În acest documentar, Ignacio Agüero surprinde de la ce vine CCC: un loc în care cinematograful este centrul dialogului, al creației și comunității, care sprijină noi regizori în fiecare zi, prin workshopuri, proiecții și discuții, în care căutăm să democratizăm cinemaul și accesul la cultură. 

 – Dominga Sotomayor & Ignacio Ocampo de la CCC

CCC este o organizație non-profit care promovează cultura prin cinema și multidisciplinaritate, încurajând dialogul dintre artele locale și internaționale și comunitățile vecine. Centrul este situat în Raulí 571, în centrul orașului Santiago. O casă mare și veche, restaurată, include un cinematograf de 30 de locuri și un spațiu în aer liber pentru proiecții, premiere și colaborări cu festivaluri. Casa are și birouri și spații dedicate creației și trainingului, workshopuri și seminare; o galerie și un punct de întâlnire tip cafenea. Sunt interesați să aibă un impact pozitiv asupra orașului Santiago și mediilor locale, promovând democratizarea rețelelor prin apropierea lumilor care, de obicei, nu se intersectează în Chile.

Majub’s Journey

(selectat de KUNDURA CINEMA, Istanbul, Turcia)

r: Eva Knopf | 2013 | documentar | Germania | 50’

lb: DE | sub: EN

Majub’s Journey spune povestea unui bărbat de origine africană, care a lucrat în industria filmului în perioada nazistă, în anii 1930. Acest documentar eseistic, regizat de Eva Knopf, reconstruiește viața lui Majub prin documente istorice, arhive și fotografii. În timp ce filmul ne încurajează să revizuim discursul german postcolonial, creează și un alt strat de conștientizare în raport cu amintirile și identitatea, ajutându-ne să reinterpretăm prezentul și să privim trecutul printr-un filtru critic.

Buse Yıldırım de la Kundura Cinema

Kundura Cinema este localizat în centrul unui fost complex industrial, Beykoz Kundura din nordul Istanbulului, loc transformat în centru creativ și studio de film. Prin intermediul proiectului nostru inițial, Kundura Hafıza (Kundura Memory), am excavat trecutul pentru a construi o nouă identitate culturală. În programele noastre, păstrăm o poziție critică, creând și găsind noi povești într-o manieră exploratoare și reconstruind povești din trecut. 

Spațiul nostru cultural este înconjurat de platouri de filmare și fațade, astfel încât, atunci când publicul vine la cinema, va trece pe lângă echipe de filmare, lumini și grupuri de figuranți dispersați peste tot.

Bilete: 20 lei preț întreg, 15 lei redus (elevi, studenți, seniori)

Abonament Cinema of Commoning (7 proiecții): 60 lei preț întreg, 45 lei preț redus (elevi, studenți, seniori) 

***

8 cinematografe. 8 orașe din jurul lumii. Un nou model de cinema alternativ. 

Cinema ARTA invită publicul în perioada 28 aprilie - 9 iunie 2020 la o serie de proiecții de film însoțite de discuții, parte a proiectului internațional Cinema of Commoning. 

Cinema of Commoning, un proiect inițiat de bi'bak și Sinema Transtopia (Berlin, Germania) dezvoltat alături de alte șapte cinematografe: Cine CCC (Santiago, Chile), Cinema Akil (Dubai, UAE), Kundura Sinema (Istanbul, Turcia), Cinema ARTA (Cluj-Napoca, România), Forum Lenteng (Jakarta, Indonezia), DocClub (Bangkok, Thailanda), Cinema Geração (Luanda, Angola) vizează organizarea unui program de filme curatoriat colectiv în toate cele 8 cinematografe partenere. 

Proiect finanțat de Kulturstiftung des Bundes și Berlin Senat for Culture and Europe.

cinemaofcommoning.com

galerie

No items found.