Piano Piano / Încet-încet

r: Nicola Prosatore | 2022 | dramă | Italia | 84’
IT
RO
vezi trailer

Data

25.3.2023
25
.
3
-
/
20:00
-

Locație

Cinema ARTA

Alte proiecții

No items found.
Înscrie-tebileteadd to Google calendar

Cu: Dominique Donnarumma, Antonia Truppo, Giuseppe Pirozzi

Sinopsis:

La Napoli, în 1987, în anul primului campionat, o clădire micuță din periferie, unde locuiesc Ana, o adolescentă rebelă de 13 ani, și mama sa, urmează să fie evacuată pentru a face loc unei construcții cu multe etaje. În așteptarea schimbării care va elimina acea lume mică, Anna va deveni femeie, traversând cu teamă și dorință locul misterios care o va duce dinspre copilărie spre vârsta adultă.

De la regizorul filmului Wanna, transmis pe Netflix, o incursiune inedită, în anii ’80, într-o suburbie a orașului Napoli, care îmbină cu încântare și euforie aspectul social, comedia, camorra și pulsiunile preadolescenței, prezentată la Festivalul de la Locarno.

Cinematografia italiană are o istorie lungă și prestigioasă, cu capodopere care au cucerit publicul din întreaga lume. Cinemaul contemporan este tot atât de vivace și de interesant, cu o nouă generație de regizori, actori și producători care duc mai departe tradiția filmului italian, dar în același timp experimentează noi forme și limbaje. Într-o confruntare continuă între pasiunea pentru realitate și transcendență, între luciditatea perspectivei și caracterul vizionar, filmul italian vorbește despre marginalitate, despre adolescență, despre diversitate, dar și despre istorie și putere. Visuali italiane încearcă să ofere publicului român, la București, Cluj și Timișoara, o perspectivă cât mai completă și mai conștientă asupra tendințelor din cinematografia italiană, cu convingerea că filmele noastre au multe de oferit și că acest festival oferă o ocazie importantă de a le descoperi și de a le aprecia.

Organizator: Institutul Italian de Cultură București

galerie

No items found.