Prietenii naturii: Atelier ReMake – reciclează & reutilizează, precedat de două scurtmetraje de animație

vezi trailer

Data

28.5.2022
28
.
5
-
/
11:00
-
-
13:00

Locație

proiecție

Joi
20.8.2020
16:32
Înscrie-tebilete

Accesul la eveniment (film + atelier) este rezervat exclusiv copiilor.

Vârsta recomandată: 6+

Bilete: 35 lei

Biletele se vând în limita locurilor disponibile.

Folosind filmul, joaca și atelierele creative, contribuim la creșterea nivelului de înțelegere al copiilor privind problemele de mediu și îi inspirăm să se apropie de natură.

În cadrul evenimentului, propunem două scurtmetraje de animație cu un bogat conținut ecologic și civic, care tratează, într-o manieră simpatică și pe înțelesul celor mici, subiecte importante și serioase, precum ecologia, solidaritatea, responsabilitatea și dezvoltarea durabilă.

Uneori, râul - r. Fabian Ribezzo, Eduardo Feuerhake | 2018 | animație | Italia | 12'

AG, fără dialog

„Doi vecini își construiesc casele pe malul unui râu, folosind două abordări complet diferite. Ceea ce la început poate părea sigur și trainic, se dovedește a fi extrem de fragil.”

Schimbarea - r. Fabián Ribezzo | 2011 | animație | Mozambic | 15'04"

AG, fără dialog

„În Mozambic, o comunitate trăiește după ritmul anotimpurilor. Apariția unui oraș în apropierea satului îi schimbă brutal mediul: apar defrișarea, poluarea apei, schimbările climatice. Inventivă de fel, populația locală reușește să se adapteze, inovând și redând viață pământului.”

__________________________________________________

ATELIER cu tema ReMake – reciclează & reutilizează, susținut de Maker Kid 

În cadrul acestui atelier, copiii vor avea la dispoziție carton și o varietate de materiale reciclate (bucăți de lemn, capace de plastic, sticle de plastic, cofraje de ouă, bețe de înghețată, mărgele demodate, nasturi etc.), echipamente și instrumente cu ajutorul cărora vor proiecta și vor construi diverse obiecte, plecând de la imaginația lor. De asemenea, copiii vor avea ocazia să lucreze cu Makedo, care este cel mai creativ și facil sistem de construcții de jucării din carton. Conceput pentru fete și băieți, tineri și bătrâni, persoane și grupuri, cu Makedo se poate face orice imagine de orice dimensiune. 

Activitățile Maker Kid stimulează creativitatea, inovarea, competențele tehnologice, matematice, capacitatea de structurare, de muncă în echipă.

__________________________________________

Evenimentul face parte din proiectul Interconnecting Cinema, co-finanțat de Comisia Europeană

Parteneri: Maker Kid

galerie

No items found.