Some like It Hot / Unora le place jazz-ul

r: Billy Wilder | 1959 | Acțiune, Comedie, Crimă, Dramă | SUA | 120’ | AG
EN
RO
vezi trailer

Data

19.10.2021
19
.
10
-
/
19:00
-
-
21:00

Locație

Cinema ARTA

proiecție

Joi
20.8.2020
16:32
Înscrie-tebilete

Cu: Tony Curtis, Jack Lemmon, Marilyn Monroe, George Raft, Pat O’Brien

„Billy Wilder tratează subiectul cu o rară măiestrie şi trece de la un gen la altul cu o uşurinţă extraordinară, comedia muzicală, parodia filmului cu gangsteri şi comedia bufă împletindu-se într-un mod fericit. Marilyn Monroe, Tony Curtis şi Jack Lemmon se simt în largul lor în această farsă senzaţională, în care acumularea de gaguri este atât de mare, încât e greu să ţi le aminteşti pe toate odată.” (Yves Ollivier, „Index Cinéma”, 1960)

O delirantă comedie a travestiurilor, în care nimic nu e ce pare a fi, unul dintre filmele care au făcut cu succes înconjurul lumii, datorită modului în care pelicula pune în valoare fascinanta senzualitate naivă şi vulnerabilă a strălucitoarei Marilyn Monroe, alături de umorul subtil al celor doi parteneri – Tony Curtis și Jack Lemmon.

Doi muzicieni, Joe şi Jerry, martori ai unei răfuieli între bande, în noaptea Sfântului Valentin, îngroziţi de perspectiva de a fi ucişi, încearcă să scape de urmăritori. Cum sunt în căutare de lucru şi se tem de răzbunare ei sunt nevoiţi să se angajeze într-o orchestră feminină ce pleacă în turneu. Dar pentru a se putea alătura formaţiei trebuie să se deghizeze în femei. Situaţia explodează când cei doi se-ndrăgostesc de cea mai frumoasă şi dulce dintre fete, nu întâmplător purtând numele de Sugar şi când, travestiţi în femei, Joe şi Jerry încep să atragă privirile neobrăzate ale bărbaţilor.

Un premiu şi 5 nominalizări Oscar, 3 premii Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare BAFTA.

galerie

No items found.