Spaccaossa / Spărgătorul de oase

r: Vincenzo Pirrotta | 2022 | dramă | Italia | 105’
IT
RO
vezi trailer

Data

22.3.2023
22
.
3
-
/
20:00
-

Locație

Cinema ARTA

Alte proiecții

No items found.
Înscrie-tebileteadd to Google calendar

Cu: Vincenzo Pirrotta, Selene Caramazza, Luigi Lo Cascio

Sinopsis:

Pentru a avea din ce trăi până la sfârșitul lunii sau pentru a plăti ceremonia primei comuniuni a unei fiice, la Palermo, oamenii cei mai disperați ajung să-și zdrobească membrele pentru a primi banii din asigurare. Dar călăii nu sunt mai fericiți decât victimele.

Produs de unii dintre cei mai cunoscuți actori de comedie italieni, Ficarra și Picone, este unul dintre cele mai dramatice filme italiene din ultimele sezoane, prezentat în avanpremieră mondială la Veneția. Regizor și interpret, Pirrotta, care are o vastă experiență cu teatrul clasic, pune în scenă, într-o Sicilie spălăcită și autumnală, o tragedie inexorabilă precum o dramă a lui Sofocle, inspirată dintr-un fapt divers.

Cinematografia italiană are o istorie lungă și prestigioasă, cu capodopere care au cucerit publicul din întreaga lume. Cinemaul contemporan este tot atât de vivace și de interesant, cu o nouă generație de regizori, actori și producători care duc mai departe tradiția filmului italian, dar în același timp experimentează noi forme și limbaje. Într-o confruntare continuă între pasiunea pentru realitate și transcendență, între luciditatea perspectivei și caracterul vizionar, filmul italian vorbește despre marginalitate, despre adolescență, despre diversitate, dar și despre istorie și putere. Visuali italiane încearcă să ofere publicului român, la București, Cluj și Timișoara, o perspectivă cât mai completă și mai conștientă asupra tendințelor din cinematografia italiană, cu convingerea că filmele noastre au multe de oferit și că acest festival oferă o ocazie importantă de a le descoperi și de a le aprecia.

Organizator: Institutul Italian de Cultură București

galerie

No items found.