Spre Nord / To The North

r: Mihai Mincan | 2022 | thriller | România, Grecia, Cehia, Franța, Bulgaria | 122’ | N15
EN, RO, BG
RO
vezi trailer

Cu: Soliman Cruz, Niko Becker, Alexandre Nguyen, Bart Guingona

Sinopsis:

Inspirat din fapte reale. 1996, undeva pe mare. 

În timpul turei sale pe puntea unei nave transatlantice, Joel, un marinar filipinez religios, îl descoperă pe Dumitru, un pasager clandestin ascuns printre containere. Tânărul riscă să fie aruncat peste bord, în mijlocul oceanului,  în cazul în care este descoperit de ofițerii taiwanezi ce conduc echipajul. Joel decide să-l ascundă, ca semn al credinței sale în Dumnezeu. În curând, începe un joc periculos de-a șoarecele și pisica. Când echipajul, prietenii, chiar și Dumnezeu însuși pare că-i întoarce spatele, Joel învață că trebuie să-și înfrunte singur crudul destin.

După o premieră mondială la Biennale di Veneția 2022, unde câștigă premiul criticii - Bisato D’Oro pentru Cel Mai Bun Film -,  cu un tur prin competițiile internaționale la renumite festivaluri din Europa (ex. Ghent, Salonic) și o premieră națională la Les Filmes de Cannes a Bucarest - unde a câștigat Premiul Publicului, filmul ajunge în cinematografele din țară începând cu 17 martie.

Spre Nord vine cu o echipă de top în post-producție, departamentele de sunet și muzică originală reunindu-i pe Marius Leftărache, Alessandro Cortini (trupa Nine Inch Nails) și câștigătorul premiului Oscar pentru Cel Mai Bun Sunet cu Sound Of Metal (2021) - Nicolas Becker.

Filmul propune spectatorilor un unghi nou și anume, un thriller psihologic care garantează o adevărată experiență cinematografică în care sunetul și muzica completează imaginea, jocul actoricesc și construiește atmosfera întregului film.

galerie

No items found.