The Emperor’s Naked Army Marches On + discuții cu Ciprian Mihali

r: Kazuo Hara | 1987 | documentar | Japonia | 122’
JA
EN
vezi trailer

Data

5.5.2022
5
.
5
-
/
18:00
-
-
20:02

Locație

proiecție

Joi
20.8.2020
16:32
Înscrie-tebilete

Cinema of Commoning: film selectat de DOCUMENTARY CLUB (Bangkok, Thailanda)

Nu sunt multe opțiuni disponibile pentru cinefilii tailandezi, majoritatea cinemaurilor de aici fiind în stil multiplex, specific filmelor blockbuster. Ca distribuitor și cinematograf, încercăm să creăm alternative, în special pentru filmele documentare. Focusul nostru principal sunt filmele clasice. Filmele lui Kazuo Hara au fost mereu în atenția noastră, datorită modului în care tratează problemele sociale. Cel mai faimos film al său, The Emperor’s Naked Army Marches On, arată tocmai cât de controversate și conflictuale pot fi documentarele. Filmul examinează amnezia istorică care urmărește societatea japoneză și în ziua de azi. După proiecție, mereu avem discuții și credem că acest film va iniția multe discuții în rândul spectatorilor, atât despre subiect, cât și despre metoda regizorului de a face documentare.

Thanaphon Accawatanyu de la Documentary Club

Documentary Club a fost fondat în 2014. Suntem o comunitate de oameni care lucrează în media vizuală, aducând documentare din toată lumea pe piața tailandeză. Credem cu tărie că prin film, oamenii pot dobândi o înțelegere mai bună a lumii din jurul lor, ceea ce poate conduce la o schimbarea socială într-un mod creativ. Documentary Club nu este doar un proiect care își propune să expună publicului filmul documentar, este și un club în care oamenii pot împărtăși interese artistice, culturale sau sociale. Ne concentrăm atât pe documentare inspiraționale, cât și pe cele de divertisment, organizând discuții și evenimente pentru a dezvolta perspectivele publicului. Mai mult, ne ocupăm de un cinematograf, Doc Club & Pub. Deschis în 2021, sperăm că va crea un spațiu nu doar pentru filme, dar și pentru artă și cultură.

După proiecție, vă invităm să dezbatem împreună subiectul documentarului la o discuție cu discuție cu Ciprian Mihali, care predă filozofie contemporană la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj.

Bilete: 20 lei preț întreg, 15 lei redus (elevi, studenți, seniori)

Abonament Cinema of Commoning (7 proiecții): 60 lei preț întreg, 45 lei preț redus (elevi, studenți, seniori) 

***

8 cinematografe. 8 orașe din jurul lumii. Un nou model de cinema alternativ. 

Cinema ARTA invită publicul în perioada 28 aprilie - 9 iunie 2020 la o serie de proiecții de film însoțite de discuții, parte a proiectului internațional Cinema of Commoning. 

Cinema of Commoning, un proiect inițiat de bi'bak și Sinema Transtopia (Berlin, Germania) dezvoltat alături de alte șapte cinematografe: Cine CCC (Santiago, Chile), Cinema Akil (Dubai, UAE), Kundura Sinema (Istanbul, Turcia), Cinema ARTA (Cluj-Napoca, România), Forum Lenteng (Jakarta, Indonezia), DocClub (Bangkok, Thailanda), Cinema Geração (Luanda, Angola) vizează organizarea unui program de filme curatoriat colectiv în toate cele 8 cinematografe partenere. 

Proiect finanțat de Kulturstiftung des Bundes și Berlin Senat for Culture and Europe.

cinemaofcommoning.com

galerie

No items found.