The Hours / Orele

r: Stephen Daldry | original score: Philip Glass | 2002 | dramă | SUA | 114’
EN
RO
vezi trailer

Data

18.10.2022
18
.
10
-
/
19:00
-
-
20:56

Locație

proiecție

Joi
20.8.2020
16:32
Înscrie-tebilete

Astăzi, în muzica de filme se regăsesc toate genurile imaginabile, paleta de realizare a coloanelor sonore fiind foarte vastă și diversă. Dintre compozitorii contemporani, în cadrul seriei what’s the score? - a journey through film, music & history , îl prezentăm pe: Philip Glass (The Hours), considerat drept unul dintre cei mai influenți compozitori de la sfârșitul secolului XX, un compozitor minimalist, de „muzică cu structuri repetitive”.

Sinopsis:

Trei epoci, trei femei și trei povestiri converg într-un flux continuu care stă la baza povestii din „Orele”. Femeile sunt legate între ele precum zalele unui lanț, neștiind că puterea unei opere literare remarcabile le altereazã irevocabil destinele. Prima femeie este Virginia Woolf care locuiește într-o suburbie a Londrei la începutul anilor `20 și se luptă cu nebunia în timp ce începe să scrie primul mare roman al său, „Mrs. Dalloway”. Douãzeci de ani mai târziu, Laura Brown, soție și mamă în Los Angeles la sfârșitul celui de-al doilea Rãzboi Mondial, citește „Mrs. Dalloway”; cartea i se pare a fi atât de tulburãtoare încât se hotărăște să facã o schimbare majoră în viața sa. În cele din urmă, în New York-ul zilelor noastre, o întâlnim pe Clarissa Vaughn, versiunea modernă a doamnei Dalloway, îndrãgostită de prietenul ei Richard, un poet sclipitor care moare de SIDA. Poveștile se împletesc cumva și în cele din urmă converg spre un punct comun, într-un moment surprinzãtor de recunoaștere transcendentă.

***

Toamna aceasta, Cinema ARTA vă invită într-o călătorie fascinantă prin istoria filmului și a muzicii de film.

În fiecare marți începând din luna septembrie, seria what’s the score? - a journey through film, music & history prezintă o serie de filme de referință însoțite de evenimente conexe în cafeneaua cinemaului, la ARTA Café. Seria se încheie cu un eveniment special, ziua ARTA - sărbătorirea 109 ani de la deschiderea cinemaului, care va avea loc între 28-30 octombrie 2022.

⏺️ Descoperă playlist-ul seriei what’s the score? pe Spotify

A journey through film, history and music featuring the best film scores

Ilustrație de Kincső Németh

Parteneri: Institutul Francez din Cluj-Napoca, MeloMelanj, Cirkular, Make Music Not War

Evenimentul face parte din proiectul ARTA: cinema și patrimoniu derulat de asociația ARTA în dialog. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

galerie

No items found.