Vera

r: Tizza Covi, Rainer Frimmel | 2022 | dramă | Austria | 115’
IT
RO
vezi trailer

Data

23.3.2023
23
.
3
-
/
20:00
-

Locație

Cinema ARTA

Alte proiecții

No items found.
Înscrie-tebileteadd to Google calendar

Cu: Vera Gemma, Daniel De Palma, Sebastian Dascalu

Sinopsis:

Vera, care este și în realitate fiica unui star al genului spaghetti western, petrece zile triste și monotone între casting-uri inutile și un logodnic care trăiește în umbra sa. Un accident de mașină îi scoate în cale un băiețel care îi va schimba definitiv viața. În toate sensurile.

O autoare italiană cosmopolită și un fost fotograf austriac, care realizează filme împreună de mai mulți ani, sunt cei care au creat acest personaj feminin cu o nevoie de iubire fassbinderiană, fragilă și melancolică, însetată și înduioșătoare, care nu poate fi uitat. Așa cum este și finalul neașteptat al filmului, prezentat în avanpremieră mondială la secțiunea Orizonturi de la Festivalul de Film de la Veneția.

Cinematografia italiană are o istorie lungă și prestigioasă, cu capodopere care au cucerit publicul din întreaga lume. Cinemaul contemporan este tot atât de vivace și de interesant, cu o nouă generație de regizori, actori și producători care duc mai departe tradiția filmului italian, dar în același timp experimentează noi forme și limbaje. Într-o confruntare continuă între pasiunea pentru realitate și transcendență, între luciditatea perspectivei și caracterul vizionar, filmul italian vorbește despre marginalitate, despre adolescență, despre diversitate, dar și despre istorie și putere. Visuali italiane încearcă să ofere publicului român, la București, Cluj și Timișoara, o perspectivă cât mai completă și mai conștientă asupra tendințelor din cinematografia italiană, cu convingerea că filmele noastre au multe de oferit și că acest festival oferă o ocazie importantă de a le descoperi și de a le aprecia.

Organizator: Institutul Italian de Cultură București

galerie

No items found.