What Do We See When We Look at the Sky? / Privește către cer

r: Aleksandre Koberidze | 2021 | Dramă | Germania, Georgia | 150’
GEO
RO
vezi trailer

Data

27.10.2021
27
.
10
-
/
18:30
-
-
21:00

Locație

proiecție

Joi
20.8.2020
16:32
Înscrie-tebilete

Gândit ca un basm contemporan, Privește către cer spune povestea Lisei și a lui Giorgi: se întâlnesc din întâmplare pe o stradă din orașul georgian Kutaisi, iar dragostea îi lovește atât de neașteptat, încât uită până și să se întrebe unul pe celălalt cum îi cheamă. Înainte de a-și vedea fiecare de drum, decid să se întâlnească ziua următoare. Dar habar nu au că un blestem se abate asupra lor. O să reușească ei să se întâlnească din nou? Și dacă da, o să se recunoască?
Dincolo de fabula romantică, filmul georgian pare să surprindă momente aparent cotidiene, însă privirea de pictor a lui Koberidze le insuflă vibrațiile intime ale poeziei și ale bucuriei. Este o poveste despre iubire, bunătate și lumină, foarte vizual și plin de un optimism atât de necesar astăzi, iar Koberidze se afirmă ca unul dintre marile talente ale filmului de artă european.

Selectat în Competiția Oficială a Berlinale 2021 și distins cu Premiul FIPRESCI, lungmetrajul georgian este în primul rând o scrisoare de dragoste adresată tuturor cinefililor și cinema-ului în sine. Este fără îndoială un film-eveniment pentru cinema-ul de artă al ultimilor ani.


galerie

No items found.