Trei zile de pace, muzică și dragoste.
Trei zile de protest politic și anti-război pașnic, manifestat prin sunetul live al unora dintre cei mai iubiți muzicieni ai tuturor timpurilor. Woodstock este cronica unui festival muzical colosal care imortalizează cultura hippie și idealurile Flower Power, imaginea societății americane în plină Revoluție. Acțiunea are loc în timpul Războiului din Vietnam, la apogeul activității Mișcării pentru drepturile civile.
Documentarul surprinde întreaga poveste a evenimentului de o reală magnitudine istorică: de la nivelarea terenului și construirea scenei, până la deșertăciunea finalului înecat în mii de hârtii strânse de voluntari. Trecând prin clipele de extaz muzical cu recitaluri și solo-uri incredibile, filmul surprinde elemente precum consumul de droguri și criza creată de o masă de 300.000 de oameni, situație care culminează cu sosirea elicopterelor Gărzii Naționale pentru a oferi alimente și asistență medicală.
Ce s-a întâmplat în Bethel (NY) între 15 și 18 august 1969 pe terenul unei ferme puse la dispoziție de câțiva tineri entuziaști va fi prezentat un an mai târziu sub forma acestui documentar pentru care Bob Maurice, producătorul filmului, a fost răsplătit cu un Oscar. Montajul filmului apreciat printr-o nominalizare la Oscar poartă semnătura Thelmei Schoonmaker, la realizarea sa participând și Martin Scorsese.
O parte dintre cei care au cântat la Woodstock și sunt prezenți în documentar: Arlo Guthrie, Canned Heat, Country Joe McDonald, Crosby, Stills, Nash (& Young), Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, Joan Baez, Joe Cocker and the Grease Band, John Sebastian, Richie Havens, Santana, Sha-Na-Na, Sly and the Family Stone, Ten Years After, The Who.
🏆 Oscarul pentru Cel mai bun documentar (lungmetraj) - Bob Maurice, 1971
#DocuMonday