Data

30.10.2021
30
.
10
-
/
11:00
-

Locație

Cinema ARTA

Alte proiecții

No items found.
Înscrie-tebileteadd to Google calendar

În 30 octombrie ARTA sărbătorește 108 ani de cinema!

Marcăm ziua ARTA cu filme cult și clasice de artă, muzică și povești despre cinema și istoria ARTA.


Începem să sărbătorim de dimineață și vă invităm la matineu să ne bem cafeaua sau ceaiul împreună de la ora 11:00 la filmul Coffee and Cigarettes de Jim Jarmusch.


Coffee and Cigarettes / Cafea și țigări, ora 11:00

r: Jim Jarmusch | 2003 | SUA, Japonia, Italia | 95’

Cu: Roberto Benigni, Iggy Pop, Tom Waits, Cate Blanchett, Bill Murray, RZA, Isaach De Bankolé, Steve Buscemi, Jack White, Meg White


O serie de viniete cu un singur numitor comun: cafeaua și țigările. O colecție de scheciuri reunite în jurul obiceiului comun/cotidian? de a sta la o țigară și la o cafea. În diferite orașe și diferite localuri, persoane, care în multe cazuri nu au nimic în comun, stau de vorbă - fumând și gustând o cafea. Roberto și Steven au o discuție absurdă, Iggy și Tom vorbesc despre rock și despre bateriști, actrița Cate se ceartă cu sora ei, Shelly, gemenii Joie și Cinque încearcă să-l convingă pe un ospătar că Elvis a fost rasist, Jack îi vorbește surorii sale despre știință, Vinny este pornit împotriva fumatului etc.

De la ora 16:00,vă așteptăm la ARTA Café și să ne bucurăm de muzica de pe vinyl Wax on Fridays.

Într-o eră în care serviciile de streaming ne pun la dispoziţie playlist-uri tematice grupate prin machine learning, Wax on Fridays este, în esenţă, ceea ce numim un record selector. A început să colecţioneze muzică pe vinyl din 2014, concentrat pe toate ramificațiile domeniului vast de rhythm & blues din anii '70 până azi. Pentru Ziua ARTA va pregăti o geantă de plăci plină de slow jams și rarități de Soul și Jazz: Isaac Hayes, George Benson, Sylvia Striplin cu ocoluri potențiale spre Zero 7 și Bonobo.


Pe seară, celebrăm cinematografia clasică de la ora 18:00 cu filmul La Dolce Vita de Federico Fellini.


La Dolce Vita, ora 18:00

r: Federico Fellini | 1960 | 174’

Cu: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg


La dolce vita este una dintre cele mai puternice și profunde pelicule regizate de Federico Fellini. Narațiunea prezintă o serie de evenimente din viața unui jurnalist interpretat magistral de Marcello Mastroianni, care își explorează nereușitele profesionale și amoroase, fiind în final o reflecție asupra sensului vieții, ușor de găsit sau dimpotrivă inaccesibil. Acțiunea se desfășoară în Roma anilor '50, unde personajul lui Mastroianni se ocupă cu partea de senzațional a știrilor: vedete de film, viziuni religioase, aristocrația decadentă.


Accesul la evenimente se face pe baza unui card cadou Ziua ARTA. Cardul se poate achiziționa de la ARTA Café, aflată în foaierul cinematografului, în ziua evenimentului sau în avans de luni până vineri între orele 7:30-22:00. Prețul cardului este de 25 RON și include un espresso sau un ceai și acces la toate evenimentele din programul zilei. Cardurile vor fi disponibile începând de luni, 25 octombrie.


Vă așteptăm cu entuziasm!

*Participarea la eveniment se realizează cu respectarea măsurilor sanitare și de protecție în vigoare.


Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca.

galerie

No items found.