Inaugurat în 1913, Cinema ARTA este unul dintre celE mai vechi cinematografe din REGIUNE care este încă activ


După un amplu proces de restaurare și revitalizare inițiat în 2012, ARTA devine un hub cultural semnificativ pentru comunitatea locală, un catalizator pentru industriile creative și sectorul independent.

La Cinema ARTA promovăm evenimente culturale, la care persoane de vârste și cu interese diferite se întâlnesc într-un mediu care încurajează comunicarea, toleranța și înțelegerea. Creăm experiențe culturale care unesc, inspiră și devin semnificative pentru participanți.

Activitățile urmăresc trei direcții principale:

  • Programul principal dedicat cinematografiei contemporane: filme de artă, filme independente, documentare.
  • Programul curatoriat de evenimente multidisciplinare, care include concerte, expoziții, ateliere, conferințe.
  • Programul educațional prin intermediul căruia ne-am propus să creăm un spațiu sigur în care publicul tânăr poate învăța, se poate dezvolta și exprima liber.


Misiunea noastră este promovarea culturii și a diversității, prin interacțiunea dintre forme de artă diferite și oameni. Impactul culturii asupra dezvoltării sociale și urbane fiind esențial, ne propunem să creăm o platformă interdisciplinară care să contribuie la viața socială și culturală a orașului. 

echipa

Monica Sebestyen a inițiat proiectul de renovare și reactivare a cinematografului, fiind constant implicată în dezvoltarea programelor și redefinirea identității ARTA.

Monica Sebestyen

Csilla este curator la ARTA, se ocupă de selecția și obținerea filmelor, dezvoltarea programelor și coordonarea proiectelor. Crede în nevoia unui cinematograf de artă responsabil, unde vii să te implici, să găsești răspunsuri sau chiar întrebări.

Nagy Csilla

Theia se ocupă de comunicarea ARTA și dă voce proiectelor noastre. E convinsă de puterea artei și a culturii de a fi catalizatoare ale schimbării în mai bine și colaborează cu oameni care cred același lucru.

Theia Golea

Delia Brad este director creativ al unui brand de modă sustenabilă. Crede în rolul fundamental al educației într-o societate sănătoasă și sprijină dezvoltarea programului CineKids.

Delia Brad

Zenkő este pasionată de management, mind maps și spreadsheets, așa că face tot ce poate pentru a-i ajuta pe ceilalți în munca lor de a aduce evenimente excepționale la ARTA. Momentul ei preferat la cinema este când intră în sala goală înainte de public și proiecții.

Bogdán Zenkő

Helga Thies a studiat istoria artei la Cluj si la București, iar de 6 ani activează ca manager și mediator cultural, colaborând cu diverse organizații.

Helga Thies

Sofia Nelega este proiecționist la ARTA și îi place să creadă că în sala de cinema, oamenii au o experiență colectivă care poate fi transformatoare.

Sofia Nelega

Roxana a fost îmbrățișată ca prim intern al echipei ARTA. O veți întâlni - cu zâmbete și soare - la intrarea în sala de cinema, prin cafenea, schimbând afișe, ajutând la organizarea și comunicarea evenimentelor, udând plantele sau numărând hohotele din timpul proiecțiilor.

Roxana Țentea

Alina este specialist relații publice, fiind interesată de managementul cultural. Crede în potențialul educației și al culturii de a ne face viața mai bună și face parte din echipa CineKids.

Alina Diciuc

Vlad a lucrat mai mulți ani ca cercetător. Din motive etice și personale, a părăsit spațiul academic, pentru a se dedica proiectelor culturale independente. La ARTA este responsabil financiar și implicat în dezvoltarea programelor educaționale.

Vlad Moraru

galerie foto