Inaugurat în 1913, Cinema ARTA este unul dintre celE mai vechi cinematografe din REGIUNE care este încă activ


După un amplu proces de restaurare și revitalizare inițiat în 2012, ARTA devine un hub cultural semnificativ pentru comunitatea locală, un catalizator pentru industriile creative și sectorul independent.

La Cinema ARTA promovăm evenimente culturale, la care persoane de vârste și cu interese diferite se întâlnesc într-un mediu care încurajează comunicarea, toleranța și înțelegerea. Creăm experiențe culturale care unesc, inspiră și devin semnificative pentru participanți.

Activitățile urmăresc trei direcții principale:

  • Programul principal dedicat cinematografiei contemporane: filme de artă, filme independente, documentare.
  • Programul curatoriat de evenimente multidisciplinare, care include concerte, expoziții, ateliere, conferințe.
  • Programul educațional prin intermediul căruia ne-am propus să creăm un spațiu sigur în care publicul tânăr poate învăța, se poate dezvolta și exprima liber.


Misiunea noastră este promovarea culturii și a diversității, prin interacțiunea dintre forme de artă diferite și oameni. Impactul culturii asupra dezvoltării sociale și urbane fiind esențial, ne propunem să creăm o platformă interdisciplinară care să contribuie la viața socială și culturală a orașului. 

echipa

Monica Sebestyen a inițiat proiectul de renovare și reactivare a cinematografului, fiind constant implicată în dezvoltarea programelor și redefinirea identității ARTA.

Monica Sebestyen

Gödri Attila este responsabil de proiecția filmelor și de partea tehnică la ARTA. Speră ca în pregătirea sa ca proieționist, într-o bună zi să ajungă să poată schimba bobinele de film fără ca spectatoriii să observe.

Gödri Attila

Oana scrie și coordonează proiecte, organizează evenimente și programează filme la ARTA. Are o experiență de peste 7 ani în managementul cultural și este pasionată de regândirea și reactivarea spațiilor culturale.

Oana Tarce

Csilla este curator la ARTA, se ocupă de selecția și obținerea filmelor, dezvoltarea programelor și coordonarea proiectelor. Crede în nevoia unui cinematograf de artă responsabil, unde vii să te implici, să găsești răspunsuri sau chiar întrebări.

Nagy Csilla

Theia se ocupă de comunicarea ARTA și dă voce proiectelor noastre. E convinsă de puterea artei și a culturii de a fi catalizatoare ale schimbării în mai bine și colaborează cu oameni care cred același lucru.

Theia Golea

Delia Brad este director creativ al unui brand de modă sustenabilă. Crede în rolul fundamental al educației într-o societate sănătoasă și sprijină dezvoltarea programului CineKids.

Delia Brad

Cu o experiență de lucru în festivaluri de film și proiecte culturale, Anca moderează ateliere și realizează materiale de educație cinematografică în cadrul programului CineKids.

Anca Caramelea

galerie foto