Cinema ARTA lansează un call de afișe cu tema „ARTA: cinema și comunitate”

Vrem să definim comunitatea din jurul cinematografului prin imagine și invităm prietenii ARTA să ne trimită ilustrații inspirate de Cinema ARTA și comunitatea din jurul ei!

Te invităm să ne trimiți o imagine cu ceea ce reprezintă pentru tine ARTA sau ceea ce consideri că definește locul cinematografului ARTA în comunitate. Te poate inspira spațiul în sine sau poate experiența ARTA.

Deadline: 26 mai 2023

Format: PDF, print 50x70cm, 300 dpi

Email: contact@cinema-arta.ro

Propunerea câştigătoare va fi premiată cu 600 de lei și va putea ajunge pe materiale printate de la ARTA. Alte două ilustrații selectate vor fi recompensate cu câte un carnet de 10 bilete la proiecțiile din programul ARTA.

REGULAMENT DE PARTICIPARE

1. Generalități

Cinema ARTA invită publicul să participe la apelul de ilustrații: ,,ARTA: cinema și comunitate”.

Prezentul Regulament este asumat de către toţi participanţii, fiind disponibil în mediul online, pe website-ul www.cinema-arta.ro.

2. Condiții de eligibilitate

Ilustrațiile pot fi înscrise în concurs de către orice persoană fizică, creatori independenți profesioniști sau amatori sau persoană juridică, atâta timp cât ei sunt deținătorii de drept al imaginii.

Un aplicant poate înscrie maxim trei imagini în concurs.

Pentru a fi acceptată în concurs, imaginea trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

- să răspundă temei concursului: ARTA cinema și comunitate 

- să fie fișier pdf pentru print, la dimensiunea 50x70 cm, 300 dpi

- să se încadreze în termenul de depunere

3. Procedura de înscriere

Înscrierea în concurs este gratuită și se face exclusiv online prin trimiterea imaginii și numelui complet la adresa contact@cinema-arta.ro, până cel târziu pe data de 26 mai 2023, ora 23:59.

4. Procedura de selecție

Imaginea câștigătoare va fi desemnată prin votul a trei membri din echipa Cinema ARTA.

Decizia finală este definitivă și nu poate fi contestată.

5. Premierea

Realizatorului celei mai bune imagini i se va acorda un premiu în valoare de 600 RON net.
Se vor acorda și alte 2 mențiuni care constau în câte 10 invitații la proiecțiile obișnuite Cinema ARTA, valabile timp de 3 luni.

Participanții care obțin premiul și mențiunile sunt de acord să cedeze drepturile asupra imaginilor pentru a fi printate de către Cinema ARTA atât în format poster 50x70 în vederea realizării unei expoziții la ARTA Cafe în perioada lunii iunie, cât și pentru a fi printate pe cărți poștale care se vor putea achiziționa din spațiu.

6. Dispoziții finale

Prin înscrierea în concurs sunt asumate următoarele:

- participanții își dau acordul de a intra în etapa votului și prin acest acord înțeleg că organizatorul are dreptul de a publica online ilustrațiile pe canalele sale și ale partenerilor.

- prin participarea în acest concurs, fiecare concurent garantează originalitatea lucrării sale și faptul că deține drepturile de folosire/ drepturile de autor ale ilustrațiilor înscrise în concurs.

- organizatorul concursului nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la originalitatea lucrărilor participante, inclusiv a celei desemnate de către juriu ca fiind câștigătoare, această obligație, revenind exclusiv în grija participanților.

- organizatorul are dreptul de a modifica regulamentul pe durata desfășurării Concursului.

- organizatorul are dreptul de a descalifica orice Participant care nu respectă regulile Concursului sau în privinţa căruia există suspiciuni de fraudă cu privire la prezentul Concurs.

***

Call-ul de afișe face parte din proiectul cultural Connecting the Heritage Cinemas of Europe! care reunește patru cinematografe de artă din întreaga Europă - Cinema ARTA din Cluj-Napoca, România, Cinema Splendid Place din Riga, Letonia, Cinema Nuovo Eden din Brescia, Italia și Mestni kino Ptuj din Ptuj, Slovenia – cu scopul de a promova valoarea culturală, importanța pentru comunitate și istoria cinematografelor de patrimoniu din Europa, de la începuturi și până în prezent. 

Parteneri: Asociația Filmtett, Institutul Francez, Centrul Cultural German, Ambasada Italiei

Partener media: TVR Cluj

Proiect cultural co-finanțat de Europa Cinemas, Subprogramul Creative Europe/Media, Collaborate To Innovate și de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.