SMELLS LIKE A CHILL SOIRÉE X ABSOLEM [DJ SET]

soirée /ˈswɑːreɪ/

substantiv, fr

o petrecere de seară sau o adunare, pentru conversație sau muzică

Duminică, 8 mai, încheiem seria Smells like The French New Wave, organizată în parteneriat cu Institutul Francez din România la Cluj-Napoca, cu proiecția filmului cult Pierrot le fou / Pierrot nebunul, urmată de un DJ set cu duo-ul francez Absolem la ARTA Café.

18:00 - Pierrot le fou /  Pierrot nebunul [Smells like the French New Wave]

r: Jean-Luc Godard | 1965

Nemulțumit de căsnicie și de viață, Ferdinand (Jean-Paul Belmondo) pleacă la drum cu dădaca, fosta lui iubită, Marianne Renoir (Anna Karina), și lasă în urmă lumea burgheză. Totuși, aceasta nu este o călătorie normală: lungmetrajul lui Jean-Luc Godard este o combinație elegantă de satiră anticonsumeristă, critică politică curentă și estetică de benzi desenate, precum și o poveste violentă, în zig-zag, despre, așa cum i-a numit Godard, „ultimul cuplu romantic”. Pierrot le fou este unul dintre momentele de vârf ale Noului Val Francez și a fost ultima distracție a lui Godard înainte de a se adânci din ce în ce mai mult în cinematografia radicală.(Criterion)

Bilete film: AICI.

20:00 - Absolem [DJ set] ARTA Café

Absolem este un duo francez alcătuit de Kévin și Yanis, 2 studenți francezi, parte din familia Vitamine care a revitalizat viața de noapte a Clujului. Pe lângă rezidența la petrecerile Vitamine, ei au și un proiect propriu numit Mashall’house prin care promovează un stil electro-oriental influențat de originea lor orientală. Stilul lor eclectic este un melange de disco, acid, new beat și techno, codimentate cu influențe orientale.

https://soundcloud.com/absolem-home

À plus tard!