Lansare carte: Omul Portocaliu și alte povestiri terapeutice de Doina Cosman

120
'
vezi trailer

Data

04
.
04
.
2024
4
.
4
-
/
18:00
-

Locație

Alte proiecții

No items found.
Înscrie-tebileteadd to Google calendar

𝐄𝐝𝐢𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐓𝐫𝐞𝐢 și 𝐋𝐢𝐛𝐫ă𝐫𝐢𝐚 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐂𝐥𝐮𝐣 vă invită la evenimentul de lansare a cărții "𝐎𝐦𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐮 ș𝐢 𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐫𝐢 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐞𝐮𝐭𝐢𝐜𝐞" de 𝐃𝐨𝐢𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐬𝐦𝐚𝐧.

Vor vorbi:

Autor:
Prof. Dr. 𝐃𝐨𝐢𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐬𝐦𝐚𝐧

Invitați:
Prof. Dr. 𝐀𝐮𝐫𝐨𝐫𝐚 𝐒𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐠𝐨𝐭𝐚𝐢, Prof. Dr. 𝐌𝐢𝐫𝐜𝐞𝐚 𝐌𝐢𝐜𝐥𝐞𝐚, Prof. Dr. 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐎𝐩𝐫𝐞

Moderator:
𝐎𝐯𝐢𝐝𝐢𝐮 𝐃𝐚𝐦𝐢𝐚𝐧 - TVR Cluj

Evenimentul va avea traducere în limba semnelor române pentru persoane cu dizabilități de auz.
Interpret: 𝐎𝐚𝐧𝐚 𝐓𝐮𝐟𝐚𝐫

Intrare liberă în măsura locurilor disponibile!

***
Un pacient devine portocaliu după ce mănâncă aproape doi ani doar morcovi, un tânăr se îndrăgostește și se logodește cu un… săpun, iar altul, ”înghițitorul de mănuși”, le devorează în momentul extazului erotic. O pacientă îi încredințează terapeutei sale secretul înainte de a muri, iar alta scapă de amintirea violului. Acestea sunt doar o parte dintre cele treisprezece cazuri terapeutice prezentate de psihiatra Doina Cosman într-o inedită culegere de povestiri. Dincolo de ”exotismul” cazurilor, cartea istorisește o serie de întâlniri umane și empatice între tămăduitor și suferind. Axat pe o patologie diversă și centrat asupra spațiului cultural românesc, volumul ilustrează, pentru publicul larg, modul complex în care interacționează psihiatrul cu pacienții săi. Autoarea prezintă detalii vii și explicații necesare despre diagnostic, medicație și intervenții psihoterapeutice.

𝐃𝐨𝐢𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐬𝐦𝐚𝐧, prof. univ. la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, este medic primar psihiatru și psihoterapeut acreditat în terapie cognitiv comportamentală de Institutul Albert Ellis din New York și Colegiul Psihologilor din România. Este membru de onoare al Asociației Mondiale de Psihiatrie și al Asociației Mondiale de Psihiatrie Socială. În anul 2011 a fost distinsă cu Medalia Kraepelin-Alzheimer a Universității Ludwig Maximilian din München.

galerie

No items found.