despre program

Programul educativ, dezvoltat de Cinema ARTA, urmărește folosirea filmului ca instrument de învățare și inițierea copiilor în domeniul audiovizual. 

Noi credem că, în societatea de azi, cunoștințele audiovizuale joacă un rol cheie în formarea și dezvoltarea personală, permițându-ne să înțelegem mai bine lumea și să discernem între nenumăratele informații și mesaje la care suntem expuși constant.

„Filmul ne poate ajuta să ne înțelegem pe noi înșine (…). Însă în aceeași măsură, filmul poate facilita și înțelegerea altor oameni, a altor culturi, epoci, idei și valori. Cu cât mai larg este accesul nostru la film, cu atât mai profundă și complexă va fi interacțiunea noastră cu lumea înconjurătoare.”

– British Film Institute

Obiective

să faciliteze înțelegerea limbajului cinematografic și, în sens mai larg, a mecanismelor din spatele oricărui mesaj audiovizual;

să încurajeze reflecția și să ofere tinerilor instrumente critice, contribuind astfel la îmbunătățirea abilităților cognitive și emoționale ale acestora;

să creeze premisele pentru o mai bună cunoaștere și înțelegere a lumii înconjurătoare, cultivând empatia, toleranța, acceptarea diversității și asumarea responsabilității sociale.

MATERIALE ȘI ACTIVITĂȚI PROPUSE

contact

Pentru alte întrebări, te rugăm să ne contactezi la adresa de e-mail
educatie@cinema-arta.ro sau la telefon 0757 506 583

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.